Kerkstreamingportaal yesflix ​​gelanceerd

“Goed Kijken”

De Katholieke Kerk is sinds dinsdag met een eigen streamingportaal vertegenwoordigd op de Duitse markt. De streamingdienst yesflix biedt een uitgebreid media-aanbod voor het hele gezin, waaronder films en series.

Maar ook documentaires en reportages, live kerkdiensten en veel bijdragen uit het religieuze leven behoren tot het aanbod, zo maakte het katholieke St. Benno Verlag dinsdag in Leipzig bekend als mede-eigenaar.

Gebruikers hadden zonder abonnement en zonder reclame-onderbrekingen toegang tot een breed scala aan gratis inhoud. Het nieuwe mediaportaal moet in de eerste plaats worden gefinancierd door middel van vrijwillige donaties. yesflix wordt geadverteerd met de slogan “Goed Kijken, Promoot het goede.”

Yesflix is ​​niet bedoeld om commerciële toegang te bieden

De exploitanten zijn het christelijke postorderbedrijf Vivat, dat behoort tot de Leipzig St. Benno-Verlag, en Tellux, een filmproductie van de Duitse bisdommen. Met yesflix willen we klanten niet-commercieel toegang geven tot goede films, series en documentaires, maar ook tot live uitzendingen van kerkdiensten en evenementen, doorspekt met programma’s over kunst, cultuur, kerk, geloof en schepping, aldus Michael Birkner, algemeen directeur van de Leipziger St. Benno Verlag.

Volgens Tellux-directeur Philipp Schall wil yesflix de steeds groter wordende verscheidenheid aan media tegengaan door hoogwaardig entertainment aan te bieden, aangevuld met een groot aantal artikelen over de diversiteit van het christelijk geloof. Het streamingportaal biedt ook de mogelijkheid om live deel te nemen aan kerkelijke evenementen en diensten, waardoor het bereik ervan kan worden vergroot. 

Een abonnement kost € 7,50 per maand en is maandelijks opzegbaar

Ga naar yesflix.de

Bron: epd

beeld: © pixinoo ( shutterstock )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *