Studiecommissies door de paus aangewezen

In een brief aan kardinaal Grech, Secretairs Generaal van de Synode, heeft de paus de volgende studiecommissies aangewezen als uitwerking van het afsluitend document van de synode in oktober vorig jaar. De cijfers verwijzen naar dat document, Samenvattend Rapport, SR) Zie onze eerdere berichten hierover.
Lees ook de reactie van het ZdK

  1. Enkele aspecten van de relatie tussen de oosterse katholieke kerken en de Latijnse Kerk. (SR6)
  2. Luisteren naar de roep van de armen (SR 4 en 16)

3.De missie in de digitale omgeving. (SR17

4.De herziening van de Ratio Fundamentalis Institutionis Sacerdotalis vanuit een missionair synodaal perspectief. (SR11)

5.Sommige theologische en canonieke zaken met betrekking tot specifieke ambtsvormen. (SR 8 en 9)

  1. De herziening, vanuit synodaal missionair perspectief, van de documenten die betrekking hebben op de relatie tussen bisschoppen, het godgewijde leven en kerkelijke verenigingen. (SR10)
  2. Enkele aspecten van de persoon en het ambt van de bisschop (criteria voor de selectie van kandidaten voor het episcopaat, de rechterlijke functie van de bisschoppen, de aard en het verloop van ad limina apostolorumbezoeken) vanuit een missionair synodaal perspectief. (SR 12 en 13)
  3. De rol van pauselijke vertegenwoordigers in een missionair synodaal perspectief. (SR13)

9.Theologische criteria en synodale methodologieën voor het gedeeld onderscheiden van controversiële leerstellige, pastorale en ethische kwesties. (SR15)

  1. De ontvangst van de vruchten van de oecumenische reis in kerkelijke praktijken. (SR7)

Het zal de taak zijn van het Secretariaat-Generaal van de Synode om de hoofdlijnen van het werk voor te bereiden om het mandaat van de groepen in het licht van mijn aanwijzingen te specificeren.

bron: synod.va

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *