Film en debat over de crisis

Margin Call. Film & debat over de menselijke kant van de crisis
Met econoom Floris Heukelom

Hoe neem je een beslissing die gevolgen heeft voor de hele wereld? Voor welke morele dilemma’s kom je dan te staan? In de beursthriller”Margin Call”(2011), zien we de menselijke kant van de het begin van de financiële crisis in 2008. Floris Heukelom, econoom aan de Radboud Universiteit Nijmegen, leidt de film in en geeft een kijkwijzer. Donderdag 27 september 2012, Collegezalencomplex Radboud Universiteit Nijmegen, Mercatorpad 1.

Margin Call volgt 24 uur lang de gebeurtenissen binnen een grote investeringsbank op Wall Street. Regisseur J.C. Chandor toont hoe zakelijke en morele dilemma’s met elkaar verweven raken en hoe personages op elk niveau worstelen met beslissingen die ervoor zorgden dat de wereld in een crisis terechtkwam.

Arjen Kleinherenbrink, wijsgerig antropoloog aan de Radboud Universiteit Nijmegen, spreekt een column uit. Samen met de deelnemers praten Floris Heukelom en Arjen Kleinherenbrink na afloop verder over de morele dilemma’s van de hoofdrolspelers. Om met de woorden van de makers van de film te spreken: verplichte kost in tijden van economische crisis.

Deelname: € 5,-, medewerkers en alumnipashouders RU € 3,-, studenten gratis

Meer informatie en inschrijven op www.ru.nl/sp/margincall 

Niet gecategoriseerd