Ekklesia Tilburg opent 16 juni haar deuren

Het verhaal gaat door … in de Opstandingskerk

 

Begin maart dit jaar is Stichting Ekklesia Tilburg opgericht. Ekklesia Tilburg is een oecumenisch-  christelijke geloofsgemeenschap die is opgericht door kerkgangers die lange tijd actief betrokken waren bij vieringen rond Schrift en Tafel van Studentenkerk Maranatha Tilburg. Per 1 januari heeft  Ekklesia Tilburg haar intrek genomen in Basisschool Prins Bernhard. Vanuit deze locatie is ze direct op zoek gegaan naar een meer permanente locatie voor haar vieringen. Want hoewel de  basisschool de Ekklesiagemeenschap een warm welkom heette, werd een locatie gezocht met een meer kerkelijke uitstraling.

 

“We zijn met vele partijen in gesprek geweest en hebben vele locaties bekeken en overwogen. Voor  ons sprong er vanaf het begin één uit: de Opstandingskerk van de Protestantse Gemeente Tilburg en Goirle”, aldus voorzitter Henk Huisman. “Uiteraard vanwege de prachtig gerenoveerde locatie, maar  vooral ook door de grote bereidheid van hun kant om met ons op velerlei fronten samen te werken.”

 

Ekklesia Tilburg is zoals gezegd een oecumenische geloofsgemeenschap met ruimte voor alle vormen  van christelijk geloof en denominaties. De gemeenschap bestaat nu uit circa 170 leden en Ekklesia Tilburg stelt haar deuren uitdrukkelijk open voor iedereen in de Tilburgse samenleving en daarbuiten.  Om dit te bewerkstelligen gaat de kerkgemeenschap in de (nabije) toekomst specifiek activiteiten organiseren voor jongeren en voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. 

 

De eerste viering in de Opstandingskerk wordt gehouden op zondag 16 juni 12.00 uur. Adres: Prof.  Cobbenhagenlaan 8, 5037 DC te Tilburg. U bent van harte welkom. De officiële opening zal plaatsvinden op zondag 22 september. Nadere informatie volgt.

 

Voor verdere inlichtingen over Ekklesia Tilburg of de inhoud van dit persbericht, mail:   info@ekklesiatilburg.nl 

 

Stichting Ekklesia Tilburg

Niet gecategoriseerd