Brief uit Rome 2

Robert Mickens schreef ook deze week weer een brief uit Rome:

we kozen een fragment uit waarin hij voorspellingen doet over een rijzende ster in de Vaticaanse media.

Let op de naam: Antonio Spadaro, hij is 48 jaar, een Italiaan uit Sicilië en is een van de zes niet-bisschoppen die stemrecht hebben in de huidige Synode, drie van hen zijn Jezuïeten. Spadaro is door paus Franciscus persoonlijk als synodedeelnemer benoemd. Interessant aan deze benoeming is dat Spadaro steeds meer in het Vaticaan aanwezig is, sinds het interview dat hij vorig jaar met de paus maakte. Insiders vertellen dat hij achter de schermen bij veel zaken betrokken is.

Klaarblijkelijk vertrouwt Franciscus hem en collega-journalisten hebben in padre Antonio een betrouwbare informatiebron gevonden als ze meer inzicht zoeken in het denken van de paus.
De synode is een gebeurtenis waarbij de vriendelijke en mediaminnende Spadaro zijn waarde bewijst. De geruchten gaan dat hij pater Frederico Lombardo (ook een Jezuïet) (72 jr.) zal gaan vervangen als hoofd van Sala Stampa, het Vaticaanse Persbureau, of als hoofd van Radio Vaticana. Maar paus Franciscus zou hem ook kunnen benoemen als eerste hoofd van een nieuw bureau dat alle media-activiteiten van het Vaticaan gaat coördineren.
Er loopt nu een doorlichting van de diverse communicatieafdelingen van het Vaticaan. Verwacht wordt dat deze commisie in het voorjaar met aanbevelingen gaat komen om de media-activiteiten van het Vaticaan beter op elkaar af te stemmen, het nieuwe bureau zou een van die aanbevelingen zijn.

Niet gecategoriseerd