Vraag je eerst eens af waaróm je kerk bent

De katholieke kerk in Nederland worstelt met de nodige vragen, die evengoed spelen in de PKNkerk. Het is leerzaam om eens te lezen hoe onze medechristenen uit de Reformatie nu met deze vragen bezig zijn en welke oplossingen zij al/niet vinden.(redactie website deroerom.nl)

 
Bron: Het Goede Leven
door: Lodewijk Born
 
Gemeenteleden en predikanten van de Protestantse Kerk waren bijeen op Terschelling voor een bezinningsweekeinde. Ze kregen vooral veel stof tot nadenken mee.
Dat het niet eenvoudig is om antwoorden te vinden op de krimp in de kerk is al jaren bekend. Het is een probleem waarmee de Protestantse Kerk in Nederland al decennialang kampt. En: ook over tien jaar is die situatie niet gewijzigd. Niet voor niets kondigde scriba ds. Arjan Plaisier in een brief aan de generale synode (landelijke kerkvergadering) aan dat er substantiële keuzes moeten worden gemaakt voor de toekomst.

Dat geldt niet alleen landelijk, maar ook op lokaal niveau, bijvoorbeeld voor gemeenten in het Noorden. Hoe kun je met krimpende middelen (financiën en menskracht) en een dalend ledental aantrekkelijk kerk zijn én blijven in pakweg Dokkum of Menterwolde?

lees meer

Niet gecategoriseerd