Peter Nissen verzorgt Comenius-lezing

De Comeniusdag Naarden vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 maart. De activiteiten beginnen om 13.00 uur. Net als in voorgaande jaren wordt deze dag in de Grote Kerk van Naarden Vesting een gevarieerd en inspirerend programma gepresenteerd met prachtige muziek, de Comenius-lezing en de uitreiking van de Comenius-prijs.

De Comenius-prijs wordt uitgereikt aan iemand die zich op onderscheidende wijze inzet voor activiteiten op het gebied van educatie, zingeving en samenleving. In navolging van Robbert Dijkgraaf, Paul Schnabel en Louise Fresco wordt de Comenius-prijs in 2015 uitgereikt aan Geert Mak.

De Comenius-lezing wordt dit jaar verzorgd door Peter Nissen (foto), hoogleraar spiritualiteitsstudies aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Onder de titel ‘Het verlangen naar vrede en de redelijkheid van religie’ gaat hij in op religie die geweld kan bevorderen, maar ook vrede kan stichten. Welke kant het opgaat hangt niet af van de religie maar van de aanhangers ervan. Hoe zal zich dit ontwikkelen in onze tijd waar religie steeds meer wordt verbannen uit het publieke domein?

Praktische informatie:
Datum: zaterdag 21 maart 2015
Aanvang: 13.00 uur
Aanmelden: kan hier

Bron: Comeniusdag

Niet gecategoriseerd