Verrassende benoeming door paus Franciscus

Paus Franciscus benoemde de Engelse voormalig magister (=algemeen overste van de dominicanen) Timothy Radcliffe tot adviseur van de pauselijke raad voor gerechtigheid en vrede. 

De benoeming van Timothy Radcliffe is opmerkelijk: hij geldt onder traditionele katholieken als (te) progressief. Vorig jaar nog was er onenigheid over zijn optreden bij de grootste katholieke bijeenkomst in Ierland, de Divine Mercy Conference. De Amerikaanse zender EWTN wilde toen geen opnames meer maken vanwege Radcliffes opvattingen over homoseksualiteit. Daarover zei hij in het Engelse tijdschrift The Tablet onder meer: ‘Het kan zeker vrijgevig, kwetsbaar, teder, wederzijds en vredig zijn. Ik zou denken dat het op veel manieren uitdrukking kan zijn van de zelfgave van Christus’.

Timothy Radcliffe was tussen 1992 en 2001 magister van de Orde der Predikers, hij woont in Oxford en is een internationaal veelgevraagd spreker en schrijver. Hij leidt hetLas Casas Instituut voor sociale gerechtigheid, vernoemd naar de dominicaanBartholomée de las Casas (1484-1566).

bron: Nieuwsbrief Dominicanen en Nationale Catholic Reporter

Niet gecategoriseerd