Vredesweek 2015

Op Radio Kerken in Keistad Amersfoort spreekt em.hoogleraar Toine van den Hoogen met Helma Maas van Pax over de Vredesweek 2015.

Zij schrijft ter introductie: 
Ik werk sinds april 2004 bij vredesorganisatie  PAX. Eerder heb ik afwisselend in de journalistiek en in ontwikkelingssamenwerking gewerkt. Zo woonde ik enkele jaren in India, Namibië en Brazilië. Ik heb in Rotterdam en in New Delhi gestudeerd. Nu woon ik met veel plezier in Amersfoort.

Bij PAX werk ik als communicatie adviseur. Ik houd me bezig met het betrekken van mensen in Nederland bij vredeswerk in conflictlanden. Mijn aandacht gaat vooral uit naar het Midden-Oosten. Tevens ben ik eindredacteur van de Vredeskrant en PAX Magazine.  

Daarnaast heb ik als vrijwilliger vanuit de PKN kerk De Bron in Liendert samen met Marije Coffeng van de RK Kerk St Xaveriuskerk een PAX Ambassade van Vrede opgezet.

Inmiddels hebben zich naast PKN, RKK ook de Oud-Katholieke kerk, het Apostolisch Genootschap en de Bahai-gemeenschap aangesloten. Dmv de activiteiten betrekken we Amersfoorters van alle gezindten en ook buitenkerkelijke mensen met vrede.


Beluister de uitzending vanaf vrijdagavond 18 september

 

Niet gecategoriseerd