De dertigste jaargang van ons blad is begonnen


Woord van de voorzitter van het Stichtingsbestuur

Met trots sturen wij u de eerste Roerom van de dertigste jaargang. Hier zorgt een groep vrijwilligers voor; voor de journa­listieke inbreng, de (leden)administratie, de lay-out, de verzending en bestuurlijk. Sommigen van ons doen dit al vanaf of bijna vanaf de eerste uitgave in 1987. Ge­lukkig zijn er ook een paar jongeren bij gekomen om te helpen. We zijn allemaal mensen – gepensioneerd of niet – die naast het werk aan De Roerom een drukke baan hebben en/of een opeenstapeling van al­lerlei vrijwilligerswerk. Wat ons bindt is dat wij alles met liefde en plezier doen, maar het is opgeteld wel een massa werk. En we zien onze groep steeds ouder wor­den. Sommigen al royaal in de tachtig! Dat we allemaal het eeuwige leven heb­ben, geloof ik; maar wat ik zeker weet is, dat dit zich niet tot in eeuwigheid kan blijven voortzetten. 

Wij zijn erg blij met de royale financiële ondersteuning die wij krijgen van kloos­tergemeenschappen en vele particulieren. Zonder die steun zouden we het – zelfs als vrijwilligersblad – niet redden. Dank je wel dus andermaal. Maar als het waar is dat mensen langer gezond en vitaal blij­ven, dan zouden wij toch ook mogen ho­pen dat nieuwe menskracht zich aandient om het velen zeer dierbare en nu onmis­bare geluid van De Roerom rond te bazui­nen. Mensen die het leuk vinden om te schrijven, mensen te ontmoeten en hen op verhaal te laten komen. Als u zichzelf niet direct geroepen voelt maar wel mensen kent die mogelijk oproepbaar zijn, – meldt het ons en we gaan hen roepen! 

We willen nu en in de toekomst intensie­ver samenwerken met de Mariënburgver­eniging. Misschien kunnen we artikelen uit onze bladen uitwisselen. En natuurlijk houden we onze gezamenlijke digitale nieuwsbrief Opzien in de lucht. Roeromabonnees die deze gra­tis nieuwsbrief op hun e-mailadres willen ontvangen kunnen zich aanmelden via de site www.deroerom.nl . Nog lang niet alle abonnees van De Roerom hebben dit ge­daan. 

Als Roerom gaan we toegewijd verder. Maar we willen heel erg graag versterking en verjonging van de redactie en van het corps vaste medewerkenden. En we den­ken dat die ook uit de groep vitaal grijs kan komen. Weer een goed nieuw werk­jaar gewenst voor al onze collega-vrijwilli­gers die hun handen uit de mouwen steken en daarmee hun en andermans hart raken! 

 

Henk Peters

Niet gecategoriseerd