Herman Wijffels: ?Schillebeeckx zag ver vooruit?

laatste boek van Edward Schillebeeckx

Schillebeeckx zag in de jaren zeventig al dat heelwording van mens, samenleving en natuur de grote opdracht van onze cultuur zou worden. Dat zei Herman Wijffels vrijdag 13 november bij de presentatie van het laatste boek van Edward: ‘Verhalen van een levende’.

Het boek, geheel in de stijl van de in 2009 overleden magister een flinke pil, werd vrijdag 13 november gepresenteerd in de Aula van de Radboud Universiteit. Het is een uitgave van Valkhof Pers en is geredigeerd door zr. Hadewych Snijdewind o.p.Verhalen van een levende bevat vooral preken van de beroemde Vlaams-Nederlandse dominicaan.

Het eerste exemplaar van de bundel werd aangeboden door zr. Hadewych aan Erik Borgman. In dat gebaar werd een aantal rollen omgedraaid. De hoogleraar theologie en lekendominicaan mocht niet spreken, alleen luisteren en ontvangen, dat was er één. Hij kreeg te horen hoe Edward zelf veel geleerd heeft van Erik, die wel zijn bekendste leerling mag heten, da’s twee. En als extraatje kreeg Erik de warme sjaal die zijn oude meester aan het einde van zijn lange leven graag droeg omgehangen, als was het een stola.

lees het volledige verslag van Arjan Broers

Niet gecategoriseerd