Opvoeden na de aanslag

Een kleuter die zich zorgen maakt om de gruwelijke gebeurtenissen in Parijs en hoe zijn vader er op in gaat: ontroerend, inspirerend en hoopvol. Bekijk deze videoclip, de clip begint na de reclame..

In de ogen van een klein jongetje is het simpel: de daders van de aanslagen vrijdag kwamen tot hun daad omdat ze “heel, heel erg gemeen zijn”. Leg als vader dan maar eens uit dat zijn zoontje niet bang hoeft te zijn.

Le Petit Journal, een Frans programma voor kleiner nieuws, trok dit weekend Parijs in om met de inwoners te praten over de aanslagen. De verslaggever praatte ook met een aantal kinderen die bloemen aan het leggen waren bij concertzaal Le Bataclan, waar vrijdag 89 mensen om te leven kwamen. Aan het jongetje in het filmpje vroeg hij of hij wist waarom de terroristen tot hun daden waren gekomen.

“Omdat ze heel, heel erg gemeen zijn. Slechte mensen zijn niet aardig. En we moeten heel voorzichtig zijn, omdat we nu huizen moeten wisselen.”

De vader stelt hem gerust, ze hoeven niet te verhuizen, ook al hebben de “gemene mensen” wapens.

“Overal zijn gemene mensen. En bovendien komt het goed, zij hebben wel wapens maar wij hebben bloemen.”

Dat stelt de jongen niet meteen gerust – de vader moet hem eerst overtuigen dat bloemen inderdaad tegen wapens op kunnen. Uiteindelijk lukt dat en voelt de jongen zich beter.

Bekijk het ontroerende filmpje hier (Facebook-gebruiker, Jerome Isaac Rousseau, zette het filmpje met Engelse ondertiteling op Facebook):

Niet gecategoriseerd