Boodschap van paus Franciscus aan het Christelijk Sociaal Congres

In Doorn ging het Christelijk Sociaal Congres (CSC) van start. De paus bemoedigt tot aandacht voor armen en gemarginaliseerden.

Kardinaal Turkson, de voorzitter van de Pauselijke Raad voor Rechtvaardigheid en Vrede opende woensdag 31 augustus  in het  Doorn een drie dagen durend Christelijke Sociaal Congres (CSC). Het initiatief vond net 125 jaar geleden voor het eerst plaats. Sinds 2000 wordt het jaarlijks gehouden en worden naast de katholieke  ook de protestantse organisaties voor de bijeenkomst uitgenodigd.

Het congres brengt afgevaardigden van vijftig organisaties samen, gaande van vakbonden tot kerkelijke organisaties. Door de jaren heen werd nagedacht over het stelsel van sociale zekerheid, werden christelijke politici geïnspireerd, werd het christelijk sociaal denken bestudeerd en uitgediept. Dit jaar staat de driedaagse in het teken van De kracht van verbondenheid en wordt er nagedacht over de toekomst en de kansen van de christelijk-sociale beweging.

Paus Franciscus nodigt de deelnemers in een boodschap uit om zich in te zetten voor de bevordering van het bewustzijn van de specifieke waardigheid van de menselijke relaties, met bijzondere aandacht voor armen en gemarginaliseerden opdat elk economisch, politiek en maatschappelijk systeem de behoeften en de vooruitgang van alle volken zal dienen en de geschapen wereld zal beschermen die God heeft toevertrouwd aan het rentmeesterschap van de mensheid.

Bron: Reformatorische Dagblad/I.Media

Zie  pg. 8 van Trouw van 1 september  “Omhelzen brengt kerk en wereld dichter bij elkaar” door Stijn Fens

Niet gecategoriseerd