Jezuïeten lanceren audioretraite voor ouderen

7 audiomeditaties peilen naar de diepere dimensie van het bestaan. Ook moeilijke kanten van het ouder worden komen aan bod.

BiddenOnderweg.org lanceert Ouder worden als spirituele weg: een audio-retraite voor ouderen om de diepere dimensie van het bestaan levend te houden en vruchtbaar te maken. Moeilijke vragen worden daarbij niet uit de weg gegaan. De teksten zijn geschreven door Piet van Breemen sj (zelf 80+), specialist ignatiaanse spiritualiteit en wereldwijd gelezen auteur.

  • Doelgroep: mensen in verschillende fasen van het ouder-worden, en mensen die veel met ouderen te maken hebben. Deze podcasts kunnen ook niet-ouderen helpen om meer begrip te krijgen voor wat ouderen doormaken.
  • Methode: zeven podcasts (tekst en muziek) van gemiddeld 15’ om na te denken en tot gebed te komen. Het accent ligt op het geloofsleven om zo de diepere dimensie van het bestaan levend te houden en vruchtbaar te maken. Ook moeilijke kanten van ouder- worden komen aan bod
  • Lanceerdatum: 1 oktober 2016, de Internationale dag van de ouderen
  • Thema’s: dankbaarheid, bezorgd-zijn, nieuwe kansen waarnemen en benutten, vruchtbaarheid, vergeving schenken en ontvangen, sterven

Je kunt de podcasts beluisteren op biddenonderweg.org/ouderworden of downloaden op je smartphone of tablet via de App van Bidden Onderweg (IOS enAndroid).

Ontdek meer van het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit.

 

Niet gecategoriseerd