Kardinaal Parolin feliciteert president Trump

Staatssecretaris kardinaal Pietro Parolin verklaarde woensdagmorgen dat de Heilige Stoel met respect kennis neemt van de wil van het Amerikaanse volk. De staatssecretaris herinnert aan de fundamentele rol van de VS voor het welzijn en de vrede wereldwijd. Hij vestigt ook de aandacht op de hoge opkomst voor deze verkiezingen. Wij wensen het allerbeste toe aan de nieuwe president opdat zijn ambtstermijn vruchtbaar moge zijn.

Volgens media in de VS heeft 52 procent van de stemgerechtigde katholieken voor Trump gestemd. Bij de evangelicals was dat niet minder dan 81 procent. In de vorige presidentsverkiezingen van 2008 en 2014 stemden katholieken nog massaal voor Barack Obama.

Muur met Mexico

Staatssecretaris Parolin verzekert de nieuwe president dat gebeden zal worden opdat het presidentschap vruchtbaar zou mogen zijn voor zowel zijn land als voor de vrede in de wereld. Op vraag van een journalist over de aangekondigde bouw van een een muur tussen de VS en Mexico antwoordde de staatsscretaris diplomatiek: Het valt nog valt af te wachten hoe dit presidentschap zich zal ontweikkelen. Pas als hij hierover een beslissing heeft genomen, kunnen wij die beoordelen.

Telegram

De Heilige Stoel stuurde traditiegetrouw een telegram naar de nieuwe president met gelukwensen. De toon van de boodschap was iets afgemetener dan die van 2008, toen het Vaticaan Barack Obama feliciteerde met zijn historische overwinning.

Bron: Radio Vaticana (Duitstalig)

Niet gecategoriseerd