Biddend de vasten in met digitale retraite en kruisweg

Digitale vastenretraite

Spreek Heer, ik luister. Die woorden uit psalm 103 vormen de titel van de nieuwe digitale 40-dagenretraite van de jezuïeten in Vlaanderen en Nederland.

Deelnemers krijgen een dagelijkse e-mail met een bijbeltekst en gebedssuggesties, geloofsimpulsen, citaten en tips om tot gebed te komen. De teksten werden geschreven door jezuïet Marc De la Marche.

Deelnemers kunnen hun ervaringen delen via een gastenboek en een aantal uitwisselingsgroepjes in Vlaanderen en Nederland. De lijst is te vinden op de website Ignatiaans Bidden. Hier kun je je ook inschrijven door je e-mailadres op te geven. (Wie deelnam aan de vorige digitale retraite, is automatisch ingeschreven.)

Podcast met kruiswegmeditatie

Op Goede Vrijdag herdenkt de kerk om 3 uur ’s middags de kruisweg van Christus. Jezus’ lijdensweg wordt uitgebeeld in 14 staties vanaf zijn berechting tot aan de kruisiging. Dit jaar kun je deze bijzondere meditatie ook via podcast beleven, dankzij een nieuw initiatief van Bidden Onderweg, een platform van de jezuïeten in Nederland en Vlaanderen.

In de podcast neemt jezuïet Gregory Brenninkmeijer de luisteraar mee naar iedere statie, waar hij Jezus’ passie oproept en actualiseert. Onderwerpen als verdraagzaamheid, eenzaamheid, nietigheid en op de vlucht slaan, komen aan bod. De totale podcast duurt 55 minuten.

Niet gecategoriseerd