Kardinaal veroordeelt Britse asielbeleid

Kardinaal Vincent Nichols, de aartsbisschop van Westminster, is onthutst door de Engelse beslissing om het aantal inreisvisa voor niet-begeleide minderjarige vluchtelingen tot 350 te beperken. Zelfs meisjes die jarenlang sekslaaf waren van IS-strijders wordt asiel geweigerd, zegt de bisschop geschokt. Aartsbisschop Justin Welby, die aan het hoofd staat van de anglicaanse kerk, had het nieuwe asielbeleid eerder al veroordeeld.

Met de schorsing van artikel 67 van de migratiewet van 2016 negeert de overheid haar morele plicht om de kwetsbaren te beschermen, zegt kardinaal Nichols. Ik roep de minister van Buitenlandse Zaken op om deze maatregel te herroepen en om trouw te zijn aan de geest van de migratiewet.

Politici en Britse mensenrechtenactivisten hadden de Engelse regering opgeroepen om opvang te bieden aan 3.000 niet-begeleide minderjarigen uit Syrië, Irak en andere oorlogsgebieden. Vorig jaar werd ook al een toekomst gegeven aan 900 minderjarige vluchtelingen waaronder 750 uit Calais. Kardinaal Nichols benadrukt dat er zowel in de gemeenten zelf, als bij de bevolking een breed draagvlak is om deze oorlogsvluchtelingen op te vangen.

Bron: Premier Christian Radio

Nichols © CBCEW
Nichols © CBCEW

Niet gecategoriseerd