Cordaid start hulpactie voor Antillen

De katholieke hulporganisatie Cordaid is op gironummer 667 een inzamelingsactie gestart voor noodhulp aan Sint-Maarten en omliggende eilanden. Momenteel brengen de medewerkers van de Nederlandse afdeling van Caritas de situatie in kaart om de hulp zo snel mogelijk ter plaatse te laten komen. De plaatselijke organisatie Caritas Antillen zorgt er daarna voor dat het hulpmaterieel daar komt waar dat het hardst nodig is. Cordaid heeft meteen 200.000 euro vrijgemaakt voor de dringendste noodhulp en stuurt ook eigen team naar het getroffen gebied.

Sint-Maarten is onderdeel van het koninkrijk der Nederlanden. Wij zijn direct getroffen door deze ramp. We moeten dus nu helpen met onderdak, voedsel en water, zegt Annelies Claessens van Cordaid. Nu een groot deel van de bebouwing op het eiland is weggevaagd en er mogelijk nieuwe orkanen op komst zijn, roept Cordaid op om de hulpactie in het Caraïbische gebied te steunen.

Volgens Cordaid en het Rode Kruis zijn dringend vele miljoenen euro’s nodig voor de hulp en ondersteuning van de bewoners in het orkaangebied, onder meer voor medische hulp, tenten en zeilen.

Bron: Cordaid/kro.nl

De ravage op Sint-Maarten is enorm © ANP Handouts/Ministerie Van Defensie/Gerben Van Es
De ravage op Sint-Maarten is enorm © ANP Handouts/Ministerie Van Defensie/Gerben Van Es

Niet gecategoriseerd