Mariënburg Congres 2017

 

  • In een vroeger door en door katholiek stadje als Steenbergen verheffen zich vulgaire spreekkoren als een mevrouw het opneemt voor vluchtelingen…
  • In de Tweede Kamer neemt het gebruik van onparlementaire taal toe… schelden in plaats van debatteren en standpunten uitwisselen…
  • De spanningen in de samenleving groeien en tegenstellingen verscherpen zich. Is dit de manier waarop wij de huidige tijd ervaren?

In de Tweede Wereldoorlog konden voorgangers vanaf de kansel de Duitse wandaden aanklagen, vaak met gevaar voor eigen leven. Maar vandaag de dag zit aan de voet van de preekstoel nog maar een enkeling. Horen wij daarom de kerken niet meer als het gaat om het vraagstuk van de maatschappelijke verharding? Is de paus de enige die zijn mond opendoet?

AANMELDEN

Deelname aan het congres kost € 20,- inclusief voorstellingen, workshops en een prima lunch. Leden kunnen ieder één introducé aanmelden voor € 10,- Maak gebruik van deze kortingsregeling om een naaste of bekende van u kennis te laten maken met de Mariënburg! U werkt dan concreet mee aan het uitdragen van het gedachtengoed van onze vereniging. Dank voor uw medewerking.

Digitaal Aanmelden
Niet gecategoriseerd