“Dijnselburg” door Aartsbisdom verkocht voor bijna 4 miljoen

 

Landgoed Dijnselburg in Zeist, dat eigendom was van het aartsbisdom Utrecht, is verkocht. Het gaat om vijf gebouwen met een gezamenlijk vloeroppervlak van 5.500 m² op een perceel van ruim 28 hectare. Het landgoed ging voor bijna 4 miljoen euro van de hand.  De plannen voor deze locatie aan de Amersfoortseweg zijn nog onduidelijk.

Onderwijsdoelen

Het massieve landhuis in uitgesproken neorenaissancestijl op landgoed Dijnselburg is gebouwd in 1883. In 1946 werd het aangekocht door het aartsbisdom Utrecht voor onderwijsdoelen. Vijf jaar later werd tegen het hoofdgebouw het Philosophicum gebouwd, als dependance van het grootseminarie Rijsenburg in Driebergen, waar voornamelijk de filosofie werd onderwezen. Het Philosophicum omvatte een kapel, les-, toneel- en recreatiezalen en slaapvertrekken voor ongeveer 100 studenten. Van 1984 tot 2007 was hier onder andere de diakenopleiding gevestigd. Sinds die tijd heeft het landgoed geen actieve functie meer van het aartsbisdom en worden kamers verhuurd voor bewoning en kantoorruimte.

bron:AD

 

Tot nu toe is er van de zijde van het aartsbisdom geen mededeling gedaan over de bestemming van de opbrengst van de verkoop. (red.)

Niet gecategoriseerd