Paus: bescherm het leven

Paus Franciscus heeft herhaald dat het menselijk leven moet worden behouden en beschermd tegen zijn conceptie tot het natuurlijke einde. Hij sprak na zijn zondagmiddaggebed.

Deze zondag is de dag voor het leven in Italië, volgens de paus, die bisschop van Rome is. Het thema dit jaar is “Open de deuren naar het leven”. De Italiaanse bisschoppen benadrukten in hun boodschap op de dag dat niet ieder mens de ervaring zou moeten hebben geaccepteerd te worden door degenen die het hadden gecreëerd. De vormen van abortus, verwaarlozing, misbruik of misbruik zijn talrijk. Aan de andere kant moet elke persoon ‘een gevoel van rebellie en schaamte voelen’, benadrukken de bisschoppen.

“Ik sluit me aan bij de boodschap van de bisschoppen en hoop dat deze dag een gelegenheid zal zijn om de toewijding om het menselijk leven te beschermen en te behouden vanaf het begin tot het natuurlijke einde te hernieuwen. Het is ook noodzakelijk om alle vormen van schending van waardigheid te bestrijden, door open te staan voor nieuwe vormen van solidariteit, ‘sprak de paus de pelgrims op het Sint-Pietersplein toe. 

lees meer over de verklaring van de Italiaanse bisschoppen (Italiaans)

bron: Vaticaans nieuws – CS

beeld: ©Vatican Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *