Reactie Vaticaan op vrijspraak Pell

“De Heilige Stoel, die altijd vertrouwen heeft gesteld in de Australische rechterlijke macht, verwelkomt de unanieme uitspraak van het Hooggerechtshof tot kardinaal George Pell, dat hem vrijspreekt van de beschuldigingen van kindermisbruik en zijn veroordeling herroept”, aldus een Vaticaanse persverklaring van vanmiddag.

De Heilige Stoel wijst erop dat Pell altijd heeft gezegd dat hij onschuldig is aan de hem ten laste gelegde feiten en dat de kardinaal gewacht heeft op “de vaststelling van de waarheid”.

Tegelijkertijd bevestigt de Heilige Stoel opnieuw “zijn inzet om alle gevallen van misbruik van minderjarigen te voorkomen en te vervolgen”.

Kardinaal Pell werd vanochtend vrijgelaten nadat hij 405 dagen achter de tralies had gezeten. Een jury van de rechtbank in Melbourne had hem op vijf aanklachten van misbruik van twee koorknapen schuldig bevonden. In hoger beroep werd zijn veroordeling bekrachtigd. Maar nu hebben zeven Australische opperrechters het vonnis nietigverklaard vanwege gebrek aan bewijs.

bron: vatican news

beeld: © thejakartapost.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *