Rutte brandt kaarsje in Haagse Sint-Jacobuskerk

Premier Mark Rutte heeft vandaag, de woensdag van de Goede Week, in de rooms-katholieke kerk van Sint-Jacobus de Meerdere in Den Haag een kaarsje opgestoken. Ook middenin de corona-epidemie is Pasen “het feest van hoop”, zei de minister-president tegen aanwezige journalisten.

Mensen vieren het christelijke feest normaliter samen, met alle rituelen en tradities van dien, memoreerde Rutte, zelf lid van de Protestantse Kerk in Nederland. “Nu overheerst de stilte en leven we intens mee met iedereen die door het coronavirus is getroffen.”

De premier was ook te gast op de pastorie van de Sint-Jacobuskerk. Rutte sprak er met een afvaardiging van de Haagse Gemeenschap van Kerken (HGK) over hoe er met vraagstukken rond het coronavirus wordt omgegaan. In het kerkgebouw kreeg hij een uitgebreide rondleiding. Zo bekeek hij ook de liturgische gewaden in de sacristie.

Evenementen in de aanloop naar en tijdens het paasweekeinde zoals de populaire uitvoeringen van de Matthäus-Passion, kerkdiensten en festiviteiten zijn afgelast. Het kabinet heeft iedereen gevraagd Pasen dit jaar thuis te vieren.

bron: kro-ncrv/katholiek
beeld: © rijksoverheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *