Zuid-Limburg presenteert elf camini’s

De eeuwenoude pelgrimsroute naar Santiago de Compostela wordt vaak aangeduid met het Spaanse woord camino. Een ludieke woordspeling, verzonnen door marketeers, is camini: kleine versies van de weg naar het Graf van Sint-Jacobus. De Nederlandse streek Zuid-Limburg heeft onlangs in een nieuwe campagne elf van deze mini-pelgrimsroutes gepresenteerd.

‘Bezin in Zuid-Limburg’ is het motto van de campagne. Daarmee willen de gemeentes in deze streek een aantal spirituele ankerpunten onder de aandacht brengen, in de hoop daarmee een bepaald type toerist aan te trekken.

De campagne is voortgekomen uit een nauwe samenwerking tussen burgemeesters, katholieke geestelijken en het toeristenbureau Visit Zuid-Limburg.

“Omdat niet iedereen weken of zelfs maanden vrij kan nemen om naar Spanje te wandelen en we jullie toch graag de camino laten ervaren in ons Zuid-Limburgse landschap, zijn er de 11 camini’s. Deze pelgrimswandelingen liggen allemaal langs de originele Jacobsroute en zijn doormiddel van spreuken en opdrachten speciaal ingericht op bezinning en bewustwording, net als wanneer je naar Santiago zou lopen”, valt te lezen op de website van Visit Zuid-Limburg.

De promotietekst legt ook uit waarom er nu juist elf camini’s zijn. “Wie een stuk van het Jacobspad loopt, voelt zich wellicht verbonden met religie en/of spiritualiteit in de breedste zin van het woord. Het getal 11 is een zogenaamd meestergetal.”

Meestergetallen zijn volgens het toeristenbureau bijzondere getallen waarvan wordt gezegd dat ze je levenspad kunnen beïnvloeden. Hierbij wordt verwezen naar de zogenaamde ‘wetenschap van de getallenleer’.

“Ieder cijfer bevat volgens de oude Egyptenaren een energetische kracht. Zo zou het getal 11 gaan over dicht bij jezelf blijven en het volgen van de intuïtie. Dit is precies waar we je toe willen inspireren met deze camini’s”, luidt het in de New age-achtige promotietekst.

De elf camini’s >>

bron: kro-ncrv
beeld: © www.saarmagazine.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *