Paus schudt handen

De paus schudt de handen van een bruidspaar na afloop van de algemene audiëntie op de Cortile di San Damaso, 2 september 2020 (still van rechtstreekse tv-beelden).

Minister Ferd Grapperhaus verkeert in politieke moeilijkheden omdat hij en zijn gasten tijdens zijn bruiloft de anderhalvemetermaatregel overtraden. Die regel geldt ook in Italië en Vaticaanstad. Maar vanochtend bleek dat ze het in het Vaticaan daarmee niet zo nauw nemen; zelfs paus Franciscus niet.

Vlak vóór en vlak na zijn eerste fysieke algemene audiëntie sinds eind februari, schudde hij menig hand. Enkele bisschoppen en monsignori, zonder een mondkapje op, kusten zelfs zijn ring.

Gewoontegetrouw waren er ook enkele bruidsparen aanwezig bij de algemene audiëntie, die vandaag plaatshad op een binnenplaats van het Apostolisch Paleis. Ook zij werden door de Heilige Vader begroet met een handschudding.

De pelgrims die zich verdrongen bij de dranghekken om hun kans te vergroten dat ze iets tegen de paus zouden kunnen zeggen, stonden dicht op elkaar. Zij die hun mondkapje af hadden of alleen de mond en niet ook de neus bedekten, werden niet gecorrigeerd, ook niet door de lijfwachten van de paus, die net zoals de pontifex zelf, geen mondkapje droegen.

bron: kro-ncrv

beeld: vatican media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *