Paus Franciscus feliciteert Biden

Paus Franciscus begroet de Amerikaanse vicepresident Joe Biden en zijn zus Valerie (CNS / L’Osservatore Romano)

door Christopher White voor NCR

Paus Franciscus en Joe Biden spraken elkaar telefonisch op 12 november. De paus feliciteerde Biden, die in januari pas de tweede katholieke president in de geschiedenis van de Verenigde Staten zal worden. 

Het team dat werkt aan de transitie van president-elect Biden en vide-president Harris, laat weten dat Franciscus zijn zegen gaf aan Biden.
“De president-elect sprak zijn wens uit om samen te werken op basis van een gedeeld geloof in de waardigheid en gelijkheid van de hele mensheid aan kwesties als de zorg voor de gemarginaliseerden en de armen, het aanpakken van de crisis van klimaatverandering en het verwelkomen en integreren van immigranten. en vluchtelingen naar onze gemeenschappenā€, aldus de verklaring. 
Verder sprak de president-elect zijn waardering uit voor het leiderschap van Zijne Heiligheid bij het bevorderen van vrede, verzoening en de gemeenschappelijke banden van de mensheid over de hele wereld’. 

Het telefoongesprek van Franciscus met Biden komt op een moment dat president Donald Trump heeft geweigerd de verkiezingsuitslag te accepteren. Dat heeft leiders van over de hele wereld niet weerhouden om Biden felicitaties te zenden. 
Biden heeft   Franciscus al verschillende keren persoonlijk ontmoet . In 2013 leidde hij de Amerikaanse delegatie naar de inauguratie van paus Franciscus. In 2015 verwelkomde hij Franciscus bij zijn allereerste bezoek aan de Verenigde Staten en een jaar later  sprak Biden op een Vaticaanse conferentie  over gezondheidszorg.  

Tijdens de verkiezingscampagne campagne verwees Biden herhaaldelijk naar zijn katholieke geloof. In de laatste week nog verwees hij naar de nieuwe encycliek  Fratelli Tutti.  Franciscus, zo Biden, stelt de vragen “die iedereen die deze natie probeert te leiden, moet kunnen beantwoorden.”

bron: National Catholic Reporter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *