Als zelfs trouwe leden de kerk verlaten…

Het aantal kerkverlaters in Duitsland is momenteel hoger dan ooit. De Erfurtse theoloog Julia Knop wijst erop dat veel mensen die tot nu toe bij de kerk betrokken zijn geweest haar nu teleurgesteld de rug toekeren.

D: “Maria 2.0” in het bisdom Augsburg

Ze denkt dat dit een alarmsignaal is. “De kerkverlatingscijfers moeten de vertegenwoordigers en verdedigers van het instituut wakker schudden”, schrijft de dogmaticus in een opinieartikel op kathisch.de.

“We hebben een punt bereikt waarop gelovigen niet langer hun katholiciteit hoeven te bewijzen, nu moet de kerk zelf goede redenen geven om te blijven.”

Veel kerkverlaters hebben in de loop van de jaren ‘een gezicht aan de kerk gegeven’, zegt Knop. Vaak stappen ze nu uit “om hun geloof te behouden”. De Duitse Bisschoppenconferentie wil het aantal mensen dat de kerk in 2020 heeft verlaten, over een paar dagen bekendmaken.

lees het volledige artikel (Duits)

(vatican news/ kathisch.de – sk)

beeld: https://cip.nl/kerkverlating.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *