Twee interessante webinars

Webinar: zorg voor zorgenden (in postcoronatijden)? Ook een zorg van de pastor

Op donderdag 9 september van 9 uur tot 10.30 uur, belicht Linus Vanlaere (zorgethicus bij VIVES Gezondheidszorg en wetenschappelijk medewerker aan de KU Leuven) zijn Vlaams onderzoek waarin gepeild werd naar de emotionele impact die de zorg voor COVID-patiënten had op zorgverleners. Wat heeft dit met hen gedaan? En waar hebben ze na corona nood aan? Pastores spelen een belangrijke rol in de ‘zorg voor zorgenden’. Op welke manier kunnen zij tegemoetkomen aan deze nood?
Inschrijven kan via deze link.
Presentatie: Religieuze kunst en het gebruik ervan in spirituele zorg

In het kader van een pastorale exploratiestage en vanuit haar achtergrondkennis over kunst, ontwikkelde de Griekse masterstudente Stravoula Chrousala het afgelopen jaar gebruikersgidsen voor verscheidene doelgroepen die een bezoek brengen aan het Museum voor Moderne Religieuze Kunst, gevestigd in de Basiliek van Koekelberg.
Voor een aantal van de tentoongestelde kunstwerken stelde ze ook achtergrondinformatie en discussievragen op voor gebruik in de pastorale zorgsector, bijvoorbeeld in zingroepen met ouderen of in de geestelijke gezondheidszorg.
Stravoula deelt dit graag met pastores uit het werkveld in de vorm van een presentatie (in het Engels).
Voel jij hiervoor? Geef dan een seintje aan stagecoördinator Judith (judith.cockx@kuleuven.be) en dan zoeken we samen naar een digitaal ontmoetingsmoment ergens eind augustus.
Elisabeth – www.pastoralezorg.be
KU Leuven, Faculteit Theologie & Religiewetenschappen© 2009 – 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *