Europese Katholieke Sociale Dagen in Bratislava op 17-20 maart 2022

De 3e editie van de Europese Katholieke Sociale Dagen zal worden gehouden op 17-20 maart 2022 in Bratislava. Dit congres heeft tot doel de dialoog over sociale rechtvaardigheid in de kerk en tussen Europeanen te bevorderen in een context die wordt gekenmerkt door demografische onevenwichtigheden, technologische ontwrichting en ecologische onrechtvaardigheid.

200 Afgevaardigden, vertegenwoordigers van de kerk en nationale politici, academische jongeren en leden van politieke uit alle hoeken van Europa komen hier bijeen. 
Zij bespreken drie hoofdthema’s a) demografische transitie en gezinsleven; b) technische en digitale transitie; c) ecologische transitie

Sprekers zijn onder meer Dubravka Šuica, vicevoorzitter van de Europese Commissie en commissaris voor democratie en demografie, H. Em. Kardinaal Michael Czerny SJ, prefect van het dicasterie voor de bevordering van integrale menselijke ontwikkeling, ZE Mgr. Paul Tighe, secretaris van de Pauselijke Raad voor Cultuur, ZE Mgr. Vincenzo Paglia, voorzitter van de Pauselijke Academie voor het Leven, en de heer Milan Krajniak, minister van Arbeid, Sociale Zaken en Gezin van de Slowaakse Republiek.

Tijdens deze 3 e Europese Katholieke Sociale Dagen zal ook speciale aandacht worden besteed aan de situatie in Oekraïne en de oostgrens van de EU en zullen er gebedsmomenten worden georganiseerd om te vragen om vrede en de bekering van de harten.

Keynote-toespraken en paneldebatten zijn voor iedereen toegankelijk via streaming op de officiële website van het evenement: www.catholicsocialdays.eu

Vanwege de huidige COVID-19-pandemie is de beperken tot 200 personen. De rest van de deelnemers doet mee via livestreaming, met interactieve instellingen.

Journalisten en media-operators die het evenement willen bijwonen en verslag willen doen, kunnen nu hun accreditatie aanvragen. De organisator van het evenement kunnen het aantal deelnemers in combinatie met de door de lokale maatregelen genomen anti-COVID-19-maatregelen. Bevestigde deelnemers ontvangen een e-mail van de organisatoren van het evenement. Klik hier om uw accreditatie aan te vragen.

De setting van het evenement zal de anti-COVID-19 maatregelen van de lokale deelneming, sociale afstand, gezichtsmasker, ventilatie van de kamers.

Het initiatief wordt mede georganiseerd door de Commissie van de Bisschoppenconferenties van de Europese Unie (COMECE), de Raad van de Bisschoppenconferenties van Europa (LMOE) en de Slowaakse Bisschoppenconferentie, in samenwerking met de Dicasterie voor de bevordering van de integrale menselijke Ontwikkeling.

Het evenement vond plaats in december 2021 tijdens een voorstelling in de Heilige Stoel. Bekijk de volledige video van de .

De twee edities werden georganiseerd in Gdansk en Madrid, vorige edities in 2009 en 2014. Het officiële Twitter-account is: @EUcatholicdays .