Vaticaanse vrouwenploeg speelt eerste interland

Vrouwen spelen sinds 2019

Het Vaticaanse vrouwenvoetbalelftal speelt zaterdagavond zijn eerste interland tegen de Berlijnse club KSV Johannisthal. Ook de herenselectie van het Vaticaan speelt tegen spelers uit Zuidoost-Berlijn. Volgens de Vaticaanse organisator Aurelio Balbis ligt het veld buiten de Vaticaanse muren met uitzicht op de Sint-Pietersbasiliek.

De KSV Johannisthal is in 1980 opgericht door een protestantse predikant samen met een katholieke vriend. Volgens het programma in Rome zullen de spelers uit Berlijn ook een bezoek brengen aan de Zwitserse Garde, de Vaticaanse Musea en de Duitse Vaticaanse Ambassade.

werknemers, echtgenotes en dochters

Het Vaticaanse vrouwenteam, opgericht in 2019, bestaat uit medewerkers van het Vaticaan en echtgenotes en dochters van medewerkers.

De voetbaltraditie in het Vaticaan gaat terug tot 1521; de eerste wedstrijd van een nieuw soort Florentijns balspel had plaatsgevonden op de binnenplaats van Belvedere in aanwezigheid van paus Leo X. Tegenwoordig is daar een voetbalcompetitie waarin Vaticaanse instellingen zoals de Zwitserse Garde of Radio Vaticaan het tegen elkaar opnemen. Het oudste nog bestaande voetbalteam is de Vatican Museums Eleven, opgericht in 1966.

Sinds 2018 wordt er damesvoetbal gespeeld. Na een vriendschappelijk toernooi tussen twee vrouwelijke teams van Vaticaanse functionarissen werd in 2019 de vrouwenselectie opgericht. Internationaal gezien is het Vaticaan een van de weinige staten die niet georganiseerd zijn in de voetbalbond FIFA.

bron: domradio

beeld: © PeopleImages.com – Yuri A ( shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *