De betekenis van de pausreis naar Mongolië

In ons land is er weinig interesse geweest voor de reis van de paus naar een land dat misschien nog het meest bekend is om zijn wol en wilde paarden.
Maar paus Franciscus heeft met deze reis nog eens krachtig neergezet wat een van de hoofdlijnen van zijn beleid is. Hij neemt een voorbeeld aan de parabel van de herder die de 99 schapen laat voor wat ze zijn om het ene schaap dat hij mist te gaan zoeken.

Internationaal is er wel meer publiciteit aan deze pausreis besteed, ook omdat de paus in het vliegtuig altijd in gesprek gaat met journalisten en dan spontaan op vragen en opmerkingen ingaat en ook kritiek beantwoordt.

Als u belangstelling hebt voor deze thematiek zou u eens de video moeten bekijken van Amerikaanse vaticanist John Allen. Hij verzorgt wekelijk een “show” op de site cruwnow.com waarin hij op een originele manier de situatie van de kerk in de wereld van onze tijd tegen het licht houdt.

Deze keer schetst hij de betekenis van de Mongoliëreis van Franciscus, maar gaat ook in op de wijze waarop de paus omgaat met o.a. conservatieve Americaanse katholieken en dat ook steeds met een humoristisch vleugje. Echt de moeite waard en als u Engels geen probleem voor u is en de Engelse ondertiteling inschakelt ook goed te volgen.

Ga naar Cruxnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *