Laudato Si’ week

Laudato Si’-week van 16 tot 25 mei

door KEUZE REDACTIE

Paus Franciscus geeft vandaag persoonlijk het startschot voor de week, met onder meer seminaries en festiviteiten. De groene encycliek Laudato si’ werd 5 jaar geleden gepubliceerd.

De Heilige Stoel organiseert van 16 tot 25 mei een Laudato Si’-week als bekroning van het Laudato si’-jaar, dat op 16 mei 2020 op initiatief van paus Franciscus werd gelanceerd ter gelegenheid van de 5de verjaardag van de publicatie van zijn groene encycliek.

Het Dicasterie voor de Bevordering van de Integrale Menselijke Ontwikkeling staat in voor de organisatie en coördinatie van het initiatief. Vanaf maandag zijn er dagelijks conferenties rond thema’s als onderwijs, economie of gebed. Het Vaticaan hoopt hiermee ook een ecologische dynamiek op gang te brengen bij organisaties uit het maatschappelijke middenveld.

Op 22 mei vindt het festival Songs for Creation plaats en de uitreiking van twee Laudato si’-prijzen. Een dag later, op Pinksteren, zal paus Franciscus pastorale animatoren en verantwoordelijken toespreken. Diezelfde dag is er ook een gebedsbijeenkomst met kardinaal Luis Antonio Tagle in Assisi (Italië). Op 25 mei wordt officieel het actieplatform Laudato si’ gelanceerd.

Bron: I.Media/kerknet

beeld: Vatican Media

Lees meer op de website van de Laudato Si’-week.

Bisdom Luik brengt encycliek Laudato sí in de praktijk

Laudato si'