Invloedrijke columnist

René Peters was het meest invloedrijk

Een bijzonder bericht dat we graag aan onze bezoekers melden over René Peters, vaste columnist van ons blad De Roerom. Wij nemen zijn columns ook op onder “column”. De redactie feliciteert René van harte!

 

René Peters, wethouder te Oss, werd met een overweldigende meerderheid (49%) verkozen tot Meest Invloedrijke Persoon bij de Lokale Overheid 2013.

Opvallend is dat in de motivatie waarom Peters deze eretitel verdient ook politieke tegenstanders de loftrompet over zijn werk staken.

‘Betrokken’, ‘betrouwbaar’, ‘positief’ en ‘daadkrachtig’ waren de etiketten die veel mensen aan René Peters meegaven. Belangrijk dit jaar bleek ook de manier waarop de wethouder sociale zaken, jeugd, onderwijs en integratie naar buiten treed. “Eindelijke en wethouder die weet wat de kracht van bloggen en sociale media kan zijn én het op een juiste manier inzet. Ontzettend toegankelijk”, aldus één van de stemmers.

Daarnaast wordt zijn aanpak geroemd als ‘no-nonsens’. Peters is volgens vele een ‘verbinder’, ‘sociaal betrokken’ en ‘zakelijk’. Voeg daarbij zijn ‘durf, visie en lef’ en je hebt de cocktail voor Miplo13.

Eerste reactie

Peters zelf reageert verbaasd (“ik had niet verwacht dat zou winnen”), maar in eerste instantie toch vooral enthousiast: “Potverdikkeme, dat is mooi.”

Niet gecategoriseerd