Ontmoeting van de paus met Chinese president?

,,Ik heb een droom dat paus Franciscus en president XI Jinping elkaar de hand geven,” zegt de bisschop van Shanghai, Thaddeus Ma Daqin, in een artikel over de mogelijkheid van het begin van een dialoog tussen China en de Heilige Stoel.
,,Als deze zeer invloedrijke leiders elkaar de hand geven, is dat niet alleen voor mij van grote betekenis, want ik ben maar een kleine mier aan de voet van de heuvel waar Onze Lieve Vrouw van Sheshan staat, maar de hele wereld zou erdoor geraakt worden.” 

Zullen paus Franciscus en president Xi Jinping er in slagen elkaar de hand te reiken, als ze beiden, komende donderdag  in Washington zijn?

Er werd al in die richting gespeculeerd in de dagen voordat Franciscus op reis ging naar Cuba en de Verenigde Staten over een ‘Amerikaanse ontmoeting’ tussen Bergoglio en Xi Jinping. Deze vermoedens kregen meer kracht toen Thaddeus Ma Daqin ze ook uitsprak. Hij is een enthousiast supporter van een dergelijke ontmoeting. Deze katholieke bisschop van Shanghai werd in 2012 gewijd maar de Chinese overheid verbood hem zijn bisschoppelijk ambt uit te oefenen.

Niet gecategoriseerd