Paus luncht met Syrische vluchtelingen

Paus Franciscus heeft vandaag in het Vaticaanse gasthuis Casa Santa Marta geluncht met 21 Syrische vluchtelingen. Ze horen bij een groep die in het voorjaar op initiatief van de paus in twee fasen van het Griekse eiland Lesbos naar Italië werd gehaald.

Het Vaticaan betaalt de kosten van het verblijf van de vluchtelingen, die allemaal moslim zijn. Voordat ze naar Lesbos vluchtten, woonden ze in Damascus en Deir al-Zor, een plaats die nu in handen is van IS. Hun huizen zijn vernietigd.

De vluchtelingen zijn in Rome ondergebracht bij de Gemeenschap van Sant’Egidio, een katholieke groepering die zich inzet voor de armen, de wereldvrede en de interreligieuze dialoog.

Tijdens de lunch in Casa Santa Marta vertelden de vluchtelingen over hun leven in Italië. De kinderen hadden tekeningen voor de paus bij zich.

Ook aanwezig bij het middagmaal waren aartsbisschop Angelo Becciu, de tweede man op het Staatssecretariaat van de Heilige Stoel; professor Andrea Riccardi, stichter van de Gemeenschap van Sant’Egidio, en andere leden van deze gemeenschap; pauselijk lijfwacht Domenico Giani, tevens inspecteur-generaal van de Vaticaanse Gendarmerie; en twee gendarmes die de vluchtelingen naar Italië begeleidden.

Gisteren werd bekend dat paus Franciscus op Instagram in korte tijd 3 miljoen volgers heeft gekregen.

bron: KRO-NCRV/inspiratie

Niet gecategoriseerd