Veiligheidsmaatregelen in Lourdes op 15 augustus

In de belangrijkste Franse bedevaartsoorden worden extra veiligheidsmaatregelen van kracht voor het feest van Maria Tenhemelopneming.

In Lourdes en andere belangrijke Franse bedevaartsoorden worden komend weekend en aanstaande maandag extra veiligheidsmaatregelen van kracht. De Mariafeestdag op 15 augustus is traditioneel een hoogdag in het populaire Lourdes, met jaarlijks 25.000 pelgrims.

Beatrice Lagarde, prefect van het Franse departement Hautes-Pyrénées, zegt aan radiozender Europe1 dat de plaatselijke overheid zelfs heeft overwogen om de religieuze evenementen in Lourdes komende maandag af te gelasten. Uiteindelijk is daar niet voor gekozen vanwege de grote betekenis van het hoogfeest in het Maria-oord.

Uiteindelijk is gekozen voor de versterking van de veiligheid met extra inzet van politieagenten, paramilitairen en leden van een explosievenopruimingsdienst.

Wie het terrein van het bedevaartsoord de komende dagen wil betreden, wordt onderworpen aan een inspectie zoals die op luchthavens, met detectiepoortjes en controle van tassen. De wegen rond Lourdes worden voor het verkeer afgesloten.

Bron: La Croix/www.kro-ncrv.nl/inspiratie

Niet gecategoriseerd