Restauratie ‘Lam Gods’ net op tijd klaar voor Van Eyck-jaar

De restauratie van de vier panelen van Het Lam Gods in Gent is gereed. Dat meldt de VRT. De afgelopen drie jaar werden grote overschilderingen verwijderd waardoor nu voor het eerst in meer dan 400 jaar de authentieke schilderijen tevoorschijn komen zoals de gebroeders Van Eyck ze maakten.

Begin 2020 start in Gent het Van Eyck-jaar. Vanaf dan zijn de vier panelen van Het Lam Gods weer in volle glorie te zien zijn in de Sint-Baafskathedraal. De andere gerestaureerde (buiten)panelen worden tentoongesteld in het Museum voor Schone Kunsten Gent tijdens ‘Van Eyck. Een optische revolutie’, de grootste Van Eyck-expositie ooit.

Vorige week legden de restaurateurs van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) de laatste hand aan de vier schilderijen van Het Lam Gods. Met uiterst fijne penselen plaatsten ze de laatste retouches om de werken vervolgens nog te vernissen.

Bekijk bij de VRT alvast de resultaten van de restauratie >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *