Dinsdag 14 januari inschrijven voor processie The Passion

Tijdens The Passion, die op 9 april a.s. vanuit Roermond wordt uitgezonden, wordt een kruis in processie door de stad gedragen. Belangstellenden die aan deze processie willen deelnemen, kunnen zich daarvoor op dinsdag 14 januari opgeven. Het aantal plaatsen voor deelnemers is beperkt en de ervaring leert dat deze meestal binnen enkele uren ingevuld zijn. Wie mee wil doen, moet er dus dinsdagmorgen om 10.00 uur snel bij zijn.

The Passion is een televisieprogramma dat op Witte Donderdag live door EO en KRO-NCRV op tv wordt uitgezonden en waarin het lijdensverhaal van Christus aan de hand van moderne muziek wordt verteld. Dit jaar is de uitzending van uit Roermond. Die dag worden er duizenden belangstellenden in de stad verwacht. Het centrale podium komt op het Munsterplein.

Tijdens de uitzending wordt in een processie van ongeveer anderhalve kilometer een groot wit kruis naar het Munsterplein gedragen. Dit gebeurt door vrijwilligers, die zich daarvoor te voren voor moeten aanmelden. Binnen de groep vrijwilligers is er een aparte groep, die daadwerkelijk het kruis draagt. Zij moeten aan enkele extra voorwaarden voldoen in verband met veiligheidsvoorschriften en het gewicht van het kruis. Anderen kunnen in de processie rond het kruis meelopen.

Aanmelden voor de processie kan op dinsdag 14  januari van 10.00 uur via de website van de landelijke organisatie van The Passion: www.thepassion.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *