Pasen als disruptie

door: René Grotenhuis op De Bezieling

De coronacrisis is een ware ontwrichtende (disruptieve) ontwikkeling. En zicht op normaliteit is nog ver weg. Ook Pasen zet de wereld op zijn kop, beseft René Grotenhuis nu des te meer. We kunnen niet anders dan ons dat in vertrouwde beelden voorstellen – licht aan het einde van de tunnel, hoop door ellendige tijd heen – maar uiteindelijk gaat Pasen ons voorstellingsvermogen te boven. Het is Gods disruptieve belofte: “Zie ik maak alles nieuw.” En juist dat stemt vreugdevol.

De Coronacrisis heeft alles en iedereen overhoop gehaald. Terwijl de afgelopen jaren trendwatchers met graagte het woord disruptieve  (ontwrichtende) vernieuwing gebruikten voor weer een nieuwe technologische ontwikkeling, laat de coronacrisis zien wat echte disruptie betekent.

Die echte disruptie komt van een onnozel virus dat geen enkele bedoeling had om onze samenleving te veranderen of op een ander spoor te brengen. Ergens sprong het over van dier op mens, zonder plan of strategie, moeiteloos zijn weg vindend in onze globale wereld. Ik geloof dat er inmiddels geen land meer is waar het virus zich niet genesteld heeft.

lees de volledige column op www.debezieling

beeld: © https://www.debezieling.nl/wp-content/uploads/2020/04/destruction-2584744_1280-1.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *