Burgemeester Den Bosch: laten we steun vragen aan Zoete Moeder

Net als een aantal steden in Nederland is ook de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant getroffen door het geweld van een meute relschoppers. De geschokte burgemeester Jack Mikkers (VVD) van Den Bosch roept de burgers van goede wil op steun te vragen aan de Heilige Maagd Maria, de Zoete Moeder van Den Bosch, wier beeld in de Sint-Janskathedraal al eeuwen wordt vereerd.

“Mijn hart bloedt. Ik denk dat het hart van iedere Bosschenaar bloedt. Ik denk dat we morgen [vandaag] allemaal naar de Zoete Moeder moeten. Om haar steun te vragen wat onze stad is aangedaan”, zei burgemeester Mikkers gisteravond tegenover het Brabants Dagblad. 

Tientallen relschoppers gingen gisteravond plunderend door de Bossche binnenstad, waar zij een spoor van vernieling achterlieten. Onder andere de Jumbo, Primera, Kruidvat, ICI Paris en een filiaal van de New York Pizza werden getroffen.

Door de stad lopen vanochtend groepjes Bosschenaren met bezems over straat, die waar mogelijk proberen te helpen met opruimen. 

Burgemeester Jack Mikkers noemt het ongehoord wat er in zijn stad is gebeurd, en hij wil een onafhankelijk onderzoek naar het verloop van de situatie. Tientallen jongeren zijn aangehouden, precieze cijfers heeft de gemeente nog niet gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *