Doe mee

Wij maken ruimte voor vernieuwende projecten van geloofsgemeenschappen.
Ken je dat? Je hebt zin om iets te doen in of vanuit je (katholieke) gemeenschap, om te laten zien dat jouw geloof iets prachtigs te bieden heeft. Om de boel wakker te schudden. Misschien heb je zelfs al een concreet idee en wil je dat graag uitproberen. 

Welkom bij Space for Grace!

We maken ruimte voor vernieuwende projecten van katholieke geloofsgemeenschappen. Space for Grace is een initiatief van Porticus, een fonds dat sinds jaar en dag religieuze projecten financieel ondersteunt. Met Space for Grace wil Porticus de vitaliteit van katholieke gemeenschappen bevorderen, door middel van: 

  • een financiële bijdrage 
  • een goede evaluatie met hulp van Kaski
  • een communityprogramma door Hoe Dan Wel

Sinds 2020 hebben er al meer dan 30 initiatieven meegedaan met het programma. Tijdens de communitydagen leren deelnemers van elkaar, van externe trainers op specifieke onderwerpen, en blijven ze geïnspireerd. Benieuwd wie de andere vernieuwers zijn? Scroll even door het lijstje deelnemers

Overweeg je een aanvraag te doen voor Space for Grace? Geweldig! Wat kun je dan doen?

  1. Kom met je idee en/of je team naar de Space for Grace Publieksdag op 17 juni 2022 in Nieuw Sion

Hier hoor je meer over vernieuwing en vitaliteit van geloofsgemeenschappen, ontmoet je andere initiatiefnemers en deelnemers aan Space for Grace. Die dag kun je bovendien in gesprek over je idee met Pieter Vandecasteele van Porticus, Suzan Doodeman en Johannes van den Akker van Hoe Dan Wel, en Hermen van Dorp van Huis van Dominicus. Ze denken graag met je mee. 
Kijk hier voor programma & om je aan te melden voor de Publieksdag.

  1. Download het aanvraagformulier

Dat vind je hier samen met de voorwaarden en andere kwesties. En laat je niet afschrikken door wat je allemaal moet invullen. Zorg dat duidelijk wordt waarom dit project voor jou en jouw gemeenschap belangrijk is, wat je gaat doen en welk doel je hoopt te bereiken. Heb je vragen, mail dan naar porticusnl@porticus.com.

  1. Stuur het formulier in uiterlijk 1 september 2022

In november volgt de uitslag en weten we wie er meedoen aan Space for Grace in 2023. Start: januari 2023.