Televisiejournalist Aad van den Heuvel (84) overleden

Voormalig tv-presentator, televisiemaker en journalist Aad van den Heuvel is op 84-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Hij was al geruime tijd ziek.

Van den Heuvel was bekend van de actualiteitenrubriek Brandpunt en het satirische programma Ook dat nog!

KRO-NCRV laat in een reactie weten: “Vandaag bereikte ons het droevige nieuws dat onze oud-collega Aad van den Heuvel is overleden. Aad was betrokken, veelzijdig en gepassioneerd en bovenal een doorgewinterde journalist in alles wat hij deed voor de KRO. Wij wensen zijn familie alle sterkte toe.”

Vandaag kijkt de omroep in een extra uitzending terug op het werk van Van den Heuvel.

Armoede en ongelijkheid

Aad van de Heuvel had het imago van een idealist en wereldverbeteraar. Als hij op tv was, dan werd het vaak serieus en dan ging het over armoede, ongelijkheid, milieu of de Derde Wereld.

Hij begon als sportverslaggever bij een aantal kranten. In 1959 kwam hij bij de KRO binnen omdat hij directeur Jan Castelijns wilde interviewen over sport en televisie.

Hij werd meteen aangenomen. Castelijns dacht dat hij kwam solliciteren en vroeg wat een goede naam zou zijn voor een nieuw actualiteitenprogramma. Van den Heuvel suggereerde Focus. “Mooi”, antwoordde Castelijns, “daar maken we Brandpunt van.” En Brandpunt was geboren.

lees verder

bron: nos/kro-ncrv
beeld: © spreekbuis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *