Boskapel spiritualiteit

Boekbespreking Daphne DeckersSterrenstof


De initiatiefnemers van de Maand van de Spiritualiteit willen aansluiten bij een groeiende behoefte aan zingeving en inspiratie. Spiritualiteit kan heel concreet evenwicht, voeding en richting geven in een complexe wereld.

 

De maand van de spiritualiteit 2018 heeft als thema Opnieuw beginnen. Het essay Sterrenstof, geschreven door Daphne Deckers, sluit hierop aan.

 

Daphne Deckers (1968) is schrijfster, presentatrice en één van de meest gelezen columnisten van Nederland. De afgelopen jaren presenteerde zij verschillende RTL4-programma’s en publiceerde een reeks succesvolle columnbundels, zoals Decksels, Manlief en Deze is voor jou. Deckers schreef ook enkele opvoedboeken, waarvan De geboorte van een gezin werd genomineerd voor de NS Publieksprijs. Naast kinderboeken, zoals Het vliegende schaap, heeft Deckers ook comedyseries geschreven en toneelstukken vertaald. Alles is zoals het zou moeten zijn was haar eerste roman.

 

In Sterrenstof beschrijft Daphne Deckers openhartig hoe zij de verschillende fases van haar moederschap heeft beleefd. Vanaf zwangerschap en geboorte tot puberteit en het lege nest: fases die elk een nieuw begin betekenen waarin de moeder en haar kinderen centraal staan. In een humoristische vogelvlucht analyseert Deckers de ups-and-downs van het moederschap: ‘Het is één grote werkstage,’ schrijft zij, ‘die iedere dag opnieuw begint.’

 

Begeleiding:

Wanneer: 7 februari 2018

Tijd: 20.00 – 22.00 uur

Waar: de Boskapel, Graafseweg 276 in Nijmegen

Kosten:   € 10,- inclusief koffie/thee

Deelnemers worden verzocht het boek voorafgaand gelezen te hebben.

 

Spiritueel caféOpnieuw beginnen

 

De Maand van de Spiritualiteit 2018 staat in het teken van de kunst van het opnieuw beginnen. Hoe doe je dat, loslaten wat er is gebeurd en jezelf een nieuwe kans geven? Sommigen gunnen zichzelf ieder jaar in januari een leeg blad, maar lang niet iedereen gelooft in de kracht van een compleet nieuwe start.

Wat houdt ons tegen om opnieuw te beginnen? Heeft dit te maken met iets niet af kunnen sluiten om redenen? Wat houden we onszelf voor ogen?

Tijdens dit spiritueel café gaan we onszelf bevragen aan de hand van teksten die gaan over opnieuw beginnen. We beantwoorden de vraag  eerst zelf en daarna kunnen anderen reageren. Dit zal vast bijzondere gesprekken opleveren.

Laat u uitdagen, maak inzichtelijk wat voor u de kunst is om opnieuw te beginnen. Van harte welkom.

Ekkehard Muth is pastor van het Augustijns Centrum de Boskapel. Geboren en getogen in een luthers-katholiek gezin in Duitsland heeft hij zich bij de wereldraad van kerken in Genève verdiept in oecumene. Zijn specialisatie in rituelen heeft hem laten ervaren dat geloven de grenzen van denominaties en religies overstijgt.

 

Annemarie Revenberg is rouw en verlies begeleider en heeft in de ouderenzorg gewerkt op het gebied van welzijn en zingeving.

 

Begeleiding: Ekkehard Muth en Annemarie

Revenberg

Wanneer: maandag 5 februari 2018

Tijd: 20.00 -22.00 uur

Waar: de Boskapel, Graafseweg 276 Nijmegen

Kosten: € 10,-

Opgeven: info@boskapel.nl