Chagall en hedendaagse kunstenaars

Hedendaagse kunstenaars in verband gebracht met Chagall

door KEUZE REDACTIE

In een tweetalige catalogus worden de kunstwerken van de wereldberoemde Marc Chagall in verband gebracht met elf hedendaagse kunstenaars. Deze publicatie hoort bij de expositie Tussen werelden: Chagall & hedendaagse kunstenaars in Museum Krona.

De hedendaagse kunstenaars die aan bod komen in deze catalogus en bij de tentoonstelling, staan met één been midden in de hedendaagse kunstwereld en met het andere in de traditie waarvan zij deel uitmaken of hebben uitgemaakt. Net als Chagall opereren zij op het snijvlak van geloof en ongeloof, liberaal en orthodox, eigentijds en traditioneel.

Tussen werelden: Chagall & hedendaagse kunstenaars is samengesteld door conservator Wouter Prins (Museum Krona) en gastcuratoren Joël Cahen (voormalig directeur Joods Historisch Museum) en Ronit Eden. Zij hebben zich hierbij gebaseerd op de rijke collecties van het Joods Historische Museum en het Stedelijk Museum Amsterdam, aangevuld met werken uit het Museum voor Moderne kunst in Tel Aviv, Mishkan Museum of Ein Harod in Noord Israël en private collecties. Een deel hiervan nooit eerder in Nederland vertoond.

Daarnaast tonen de tentoonstelling en de catalogus werk van: CANAN, Hamid El Kanbouhi, Ramaz Goiati, Raquel van Haver, Menashe Kadishman, Daniel Kiczales, Marc Mulders, Shirin Neshat, Porat Salomon, Erik-Jan van der Schuur, Soody S. Sharifi en Masha Trebukova. De expositie en de publicatie werden mede mogelijk gemaakt door de steun van de provincie Noord-Brabant, Prins Bernhard Cultuurfonds, Mondriaan Fonds en Mr. Paul de Gruyter Stichting en Stichting Bossche Synagoge Bernardus Hartogensis.

De tentoonstelling is te zien vanaf het moment dat Museum Krona de poort weer mag openen tot en met zondag 26 september 2021.

Boekgegevens
Tussen werelden: Chagall & hedendaagse kunstenaars
Hardcover | 96 pagina’s | ISBN: 9789089724274 | Prijs € 19,50 | Verwacht: 11-05-2021
Een uitgave van Berne Media | uitgeverij abdij van berne i.s.m. Museum KronaKunstNederlands nieuwsNieuws