Podcast over ‘onderscheiding’

Omgaan met gevoelens, een podcastserie over onderscheiding

“Volg je gevoel” – ja, maar hoe doe je dat? Gevoelens zijn vaak ingewikkeld, zelfs tegenstrijdig. In deze podcastserie doet Ben Frie SJ handreikingen beter om te gaan met gevoelens.

De onderscheiding der geesten, zo noemt de christelijke traditie het proces dat helpt de emoties die in je woelen te ordenen. Ben Frie SJ gaat in deze podcastserie op zoek naar de oorsprong van deze ‘onderscheiding der geesten’. Heel concreet door vragen te stellen die ieder van ons bezighouden: ‘Hoe maak je een goede keuze?’ ‘Waarom voel ik mij soms goed en soms dor?’ ‘Hoe leer ik innerlijke bewegingen waar te nemen?’

Omgaan met gevoelens

Emoties en gevoelens zijn een goed kompas om op te varen. Zelfs om je leven op af te stemmen. Maar niet in de zin van: vandaag voelt dit goed, ik ga dat doen, morgen kan het weer anders zijn. De onderscheiding van gevoelens en emoties in je leven, vraagt om een proces van verinnerlijking en stilte. Het gaat erom de diepe verlangens die in je huizen op te sporen en er goed naar te kijken. En om dan je leven op z’n kop zetten, als dat nodig is – of om gewoon wat bij te sturen.

Geen podcast missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbriefOf abonneer je op de podcast op iTunes, Soundcloud of Spotify.