Lichaam van emeritus paus opgebaard

Lichaam van emeritus paus opgebaard (Update)

door KEUZE REDACTIE

Het klooster Mater Ecclesiae in de Vaticaanse tuinen waar emeritus paus Benedictus woonde

https://youtube.com/watch?v=dXupBwfRLFg%3Ffeature%3Doembed

Naast het lichaam staat een kaars met de afbeelding van de Moeder Gods van Altötting, aan de andere kant staat een kerstboom. 

Eerste bezoekers aan Mater Ecclesiae

Zoals de woordvoerder van het Vaticaan, Matteo Bruni, zei in een interview met journalisten, bezocht paus Franciscus de Mater Eccleasiae-residentie onmiddellijk na het nieuws van zijn dood op zaterdagochtend en bad hij bij het lichaam van de paus-emeritus. In de loop van de zondag kwamen er meer bezoekers, vooral voormalige naaste medewerkers en mensen die persoonlijk verbonden waren met de overledene brachten de overledene de laatste eer. Onder hen waren enkele kardinalen.

Overbrenging naar de Sint-Pietersbasiliek

Vanuit zijn laatste woonplaats zal het lichaam van Benedictus XVI. maandag worden overgebracht naar de Sint-Pietersbasiliek, waar gelovigen tot woensdag afscheid van hem kunnen nemen. Er worden dagelijks 30-35.000 bezoekers verwacht. Bij de uitvaartdienst zullen volgens officiële schattingen zo’n 50-60.000 mensen aanwezig zijn. 

Zondag werd begonnen met voorbereidingen voor de uitvaartdienst. Op het Sint-Pietersplein werden steigers opgetrokken om plaats te bieden aan de televisieteams. In tegenstelling tot de uitvaart van paus Johannes Paulus II in 2005 wordt er echter geen massale toestroom van pelgrims verwacht.

Emeritus paus Benedictus ligt nu opgebaard in de Sint Pieter

bron: Vatican News/Vatican Media/ la stampaN