VS-kardinaal Dolan dringt aan op visitatie van het Vaticaan

Het bezoek van een visitatiecommissie van het Vaticaan moet volgens kardinaal Timothy Dolan helpen om het vertrouwen te herstellen.

Kardinaal Timothy Dolan , aartsbisschop van New York, dringt aan op een visitatie van de rooms-katholieke Kerk in de VS door de Heilige Stoel. Ik wacht met groot ongeduld op een apostolische visitatie om meer duidelijkheid te schenken over het misbruikschandaal rond Theodore McCarrick, de emeritus aartsbisschop van New York. Vele katholieken dreigen het vertrouwen te verliezen, omdat McCarrick een dergelijke carrière heeft kunnen maken in de katholieke Kerk. Maar ik heb alle vertrouwen erin dat deze paus met gepaste maatregelen de crisis te boven zal komen.

 

In augustus had ook kardinaal Daniel DiNardo, aartsbisschop van Galveston-Houston en voorzitter van de Bisschoppenconferentie van de VS (USCCB), het Vaticaan persoonlijk verzocht om een visitator naar de VS te sturen. En ook bij het recente bezoek van enkele VS-bisschoppen aan Rome werd dezelfde vraag herhaald.

Voorlopig blijft het wachten op een publieke reactie van het Vaticaan.

Bron: Kathpress.at/kerknet