Secretaris Benedictus spreekt zich uit

Secretaris van Benedictus treedt naar buiten

door REDACTIE


Volgens de National Catholic Reporter heeft aartsbisschop Georg Gaenswein, de persoonlijke secretaris van emeritus paus Benedictus XVI een alleszeggend boek geschreven waarvan zijn uitgever op 2 januari beloofde dat het de waarheid zou vertellen over de ‘flagrante laster’, ‘duistere manoeuvres’, mysteries en schandalen die de reputatie van een meest bekende paus bezoedelden. voor zijn historisch ontslag.
Aartsbisschop Georg Gaenswein’s “Niets dan de waarheid: mijn leven naast paus Benedictus XVI” wordt deze maand gepubliceerd door de Italiaanse uitgeverijgigant Mondadori.
Gaenswein, een 66-jarige Duitse priester, stond bijna drie decennia aan de zijde van Benedictus, eerst als ambtenaar voor de toenmalige kardinaal Joseph Ratzinger in de Congregatie voor de Geloofsleer, en vanaf 2003 als persoonlijk secretaris van Ratzinger.

Het was Gaenswein die de ziekenzalving verrichtte 8 december, toen de gezondheid van Benedictus verslechterde, en hij was het die Franciscus op 31 december belde om hem te vertellen dat Benedictus was overleden.
Volgens de uitgever bevat het boek van Gaenswein “een persoonlijk getuigenis over de grootsheid van een zachtaardige man, een fijne geleerde, een kardinaal en een paus die de geschiedenis van onze tijd hebben gemaakt.” Maar het boek bevat ook een verslag uit de eerste hand dat enkele “verkeerd begrepen” aspecten van het pontificaat zou corrigeren.
Het boek lijkt slechts een onde sitwp-admin/post.php?post=33092&action=edite Cruxnowderdeel te zijn van wat zich aan het vormen is als een postmortem media-blitz door Gaenswein, inclusief de vrijgave op 2 januari van fragmenten van een lang interview dat hij vorige maand aan de Italiaanse staatstelevisie RAI heeft gegeven en dat op 5 januari zal worden uitgezonden na de begrafenis.

bron: National Catholic Reporterwp-admin/post.php?post=33092&action=edit

Fragmenten uit een interview met Gaenswein in La Reppublica kunt u lezen op de site Cruxnow