USA: Leken-organisatie kondigt onderzoek naar alle Kardinalen aan!

Katholieke leken hebben genoeg van het ‘onder de pet houden’ van misbruikzaken door Kardinalen. De Better Church Governance Group zal tot 2020 een Red Hat-rapport opstellen van ‘foute’ Kardinalen wereldwijd. Het gaat om ongeveer 100 journalisten en voormalige FBI-medewerkers die de handen ineen slaan voor dit wereldwijde onderzoek.

Een paar dagen geleden werd in de USA een organisatie genaamd “The Better Church Governance Group” opgericht door leken. Dit rapporteert “Crux”. Doel: wereldwijd onderzoek uitvoeren naar Kardinalen. Tegen april 2020 zal een “Red Hat-rapport” worden gepresenteerd. In het eerste jaar zal meer dan 1 miljoen dollar worden geïnvesteerd in wereldwijd onderzoek. Alle 124 Kardinalen die ‘Papabile’ zijn, dus toekomstige Pausstemmers zullen kritisch worden bekeken. Ongeveer 100 onderzoekers, academici, onderzoekers en journalisten worden wereldwijd ingezet. Daarnaast werken 10 ex-FBI-medewerkers aan het project.

De groep vestigt zich op de campus van de Catholic University of America (CUA). Jacob Imam, de directeur van de organisatie, benadrukt tijdens de oprichtingsbijeenkomst dat dit niet moet worden gezien als een aanval op Paus Franciscus.

Imam zelf bekeerde zich 3 jaar geleden van de islam tot het Christendom. “Kardinalen moeten publiekelijk verantwoordelijk worden gehouden voor bepaalde overtredingen, zij moeten weten dat mensen zullen weten dat wanneer zij op een bepaalde persoon stemmen, er een duistere kant kan zitten aan deze beslissing. Wij zijn er klaar voor om het onderzoek met vasten en gebed te begeleiden, maar wij kunnen niet langer toestaan dat onze kinderen, de onschuldigen, de kleintjes, de seminaristen op deze manier worden ‘verslonden’, zoals tot nu toe is gebeurd en vaak verzwegen. ”

Het eindrapport voorziet in een beoordeling voor elke Kardinaal. Er wordt nauwkeurig onderzocht hoe hij zich heeft gedragen in geval van misbruikzaken. Imam kondigt aan dat na de screening van de Kardinalen óók Bisschoppen over de hele wereld zullen worden onderzocht.

Bij de oprichtingsvergadering werd gevraagd of, indien noodzakelijk, homoseksuele Kardinalen publiekelijk bekend zullen worden gemaakt? De directeur zei dat daar zeer zorgvuldig mee om zal worden gegaan, maar als het ‘noodzakelijk’ is dan zullen wij zo’n Kardinaal of Bisschop ‘outen’.

Bron: BCCG/EWTN/CRUX/ mariabode 

Foto: Pixabay-symboolfoto